50 Gratis huiswerkoefeningen Fytek

Zijwaarts draaien met de benen in de lucht

Ga op de rug liggen en spreidt de armen. Trek de knieën op tot de knieën recht de lucht in wijzen en de onderbenen horizontaal zijn. Kantel nu het bekken achterover door de buikspieren aan te spannen. Houd deze positie vast en draai nu de knieën zo ver mogelijk naar rechts. Het hoofd kijkt naar de linkerkant. Draai nu de knieën terug naar de linkerkant. Het hoofd wisselt dan naar rechts.

Herhaal zo vaak als voorgeschreven is.
 
 

Starten met Fytek


Fytek voor therapeuten va. €5,95 / maand. Sluit vrijblijvend een demo account af en probeer Fytek nu drie maanden gratis!

 

Meer oefeningen voor de (onder)rug

Bol maken van de rug met optrekken beide knieën Kantelen van het bekken Rugbrug Strekking van de keten in handen knieën stand Draaien van de rug met opgetrokken knieën Planken Rug strekking in buiklig op de ellebogen Optillen van de benen Bol maken van de rug in handen knieën stand Lage rug rotatie in lig Zijwaarts draaien met de benen in de lucht Hol maken van de rug in handen knieën stand Rugbrug met heffen van het been en de armen Zijwaarts bewegen van de rug in ruglig Rug strekking in buiklig op de handen Intrekken van de navel Bol maken van de rug door op trekken één knie Heup buiging in ruglig Zijdelings buiging van de rug