50 Gratis huiswerkoefeningen Fytek

Rugbrug met heffen van het been en de armen

Lig op de rug met de knieën opgetrokken en de handen naast het lichaam.Trek de navel in en span de diepe rugspieren aan. Breng het bekken omhoog totdat de benen en de romp aan de zijkant van het lichaam een rechte lijn vormt . Strek hierna het linkerbeen zo ver dat het in één rechte lijn is met de rug. Til beide armen van de grond en houd deze evenwijdig aan het lichaam.

Houd deze positie twee seconden vast, zet het linkerbeen terug en wissel van zijde.
 
 

Starten met Fytek


Fytek voor therapeuten va. €5,95 / maand. Sluit vrijblijvend een demo account af en probeer Fytek nu drie maanden gratis!

 

Meer oefeningen voor de (onder)rug

Bol maken van de rug met optrekken beide knieën Kantelen van het bekken Rugbrug Strekking van de keten in handen knieën stand Draaien van de rug met opgetrokken knieën Planken Rug strekking in buiklig op de ellebogen Optillen van de benen Bol maken van de rug in handen knieën stand Lage rug rotatie in lig Zijwaarts draaien met de benen in de lucht Hol maken van de rug in handen knieën stand Rugbrug met heffen van het been en de armen Zijwaarts bewegen van de rug in ruglig Rug strekking in buiklig op de handen Intrekken van de navel Bol maken van de rug door op trekken één knie Heup buiging in ruglig Zijdelings buiging van de rug