50 Gratis huiswerkoefeningen Fytek

Lage rug rotatie in lig

Ga gestrekt op de rug liggen. Buig de linkerknie zodat de voet naast de rechterknie staat. Pak met de rechterhand de linkerknie. Leg de linkerarm ter stabilisatie naar links. Draai met de rechterarm het linkerbeen naar rechts, de linkervoet blijft in de rechter knieholte. Er ontstaat nu rek in de onderrug, het hoofd is naar links gedraaid. Houd deze positie tien seconden vast, adem goed in en goed uit.

Herhaal zo vaak als voorgeschreven is, wissel van zijde.
 
 

Starten met Fytek


Fytek voor therapeuten va. €5,95 / maand. Sluit vrijblijvend een demo account af en probeer Fytek nu drie maanden gratis!

 

Meer oefeningen voor de (onder)rug

Bol maken van de rug met optrekken beide knieën Kantelen van het bekken Rugbrug Strekking van de keten in handen knieën stand Draaien van de rug met opgetrokken knieën Planken Rug strekking in buiklig op de ellebogen Optillen van de benen Bol maken van de rug in handen knieën stand Lage rug rotatie in lig Zijwaarts draaien met de benen in de lucht Hol maken van de rug in handen knieën stand Rugbrug met heffen van het been en de armen Zijwaarts bewegen van de rug in ruglig Rug strekking in buiklig op de handen Intrekken van de navel Bol maken van de rug door op trekken één knie Heup buiging in ruglig Zijdelings buiging van de rug