50 Gratis huiswerkoefeningen Fytek

Intrekken van de navel

Ga plat op de rug liggen, de handen zijn naast het lichaam geplaatst. Trek nu de navel in door de buik richting de rug te trekken. De buik wordt hierbij ingetrokken maar de ribben moeten op dezelfde plaats blijven. Dit kunt u controleren door één hand op de ribben te leggen en de andere hand op de onderbuik ter hoogte van de navel. Blijf hierbij in en uit ademen.

Herhaal zo vaak als voorgeschreven is.
 
 

Starten met Fytek


Fytek voor therapeuten va. €5,95 / maand. Sluit vrijblijvend een demo account af en probeer Fytek nu drie maanden gratis!

 

Meer oefeningen voor de (onder)rug

Bol maken van de rug met optrekken beide knieën Kantelen van het bekken Rugbrug Strekking van de keten in handen knieën stand Draaien van de rug met opgetrokken knieën Planken Rug strekking in buiklig op de ellebogen Optillen van de benen Bol maken van de rug in handen knieën stand Lage rug rotatie in lig Zijwaarts draaien met de benen in de lucht Hol maken van de rug in handen knieën stand Rugbrug met heffen van het been en de armen Zijwaarts bewegen van de rug in ruglig Rug strekking in buiklig op de handen Intrekken van de navel Bol maken van de rug door op trekken één knie Heup buiging in ruglig Zijdelings buiging van de rug